Tehnička roba

Mikroprocesorski punjač za akumulator 6V/12V

  • Šifra

    T18

Pošalji upit

33,00 EUR


Polja označena zvjezdicom (*) obavezno je ispuniti.

PAŽNJA NE VRTI RAŽNJEVE I ROŠTILJE radi isključivo kao punjać akumulatora.

TEHNIČKI PODACI

Marka: POWERMAT

Model: PM-PM-40B

nazivni napon: 230V / 50 Hz

podržani napon baterije: 6V / 12V (puls dinamički)

identifikacija napona za 6V: 2V - 7.4V

identifikacija napona za 12V: 8V - 14,5V

kapacitet baterije 6V / 12V: 6Ah - 200Ah

struja punjenja: 0A - 15A

proces punjenja: 8 koraka (inteligentno ili brzo)

radna temperatura: -30°C - 50°C

učinkovitost: 98%

podržava baterije: VRLA, WET, GEL, EFB, AGM

ugrađeni ventilator kojim upravlja MCU

neto težina: 0,87 kg

duljina kabela za napajanje: 136 cm

duljina "+" i "-" žice: 120cm

MCU (Microcontroller Unit) tehnologija; PWM (Pulse-Width Modulation), LCD.

OPREMA

ispravljač

originalna kutija

Inteligentni načini rada

Prednosti mikroprocesorskog upravljanja

Konstantni napon: Koristite istosmjerni napon za punjenje baterije tako da provjerite da struja punjenja nije previsoka smanjivanjem tijekom procesa.

Konstantna struja : znači da je napon baterije niži od postavljenog napona punjača, ali će punjač održavati konstantnu struju za punjenje baterije.

Modulacija sporog punjenja: Kada se napon baterije približi nazivnom naponu, a struja punjenja je niska u odnosu na postavljenu struju, prebacit će se na modulaciju promjenjivog punjenja. To znači da je baterija napunjena, ali se stalno provjerava da li postoji pad napona i automatski se puni izmjeničnom strujom.

Modulacija plutajućeg punjenja: Ovaj način rada održava bateriju potpuno napunjenom.

Punjenje u 8 koraka

1. FAZA: DIJAGNOSTIKA : analiza akumulatora, stanja napunjenosti i ispravnosti spojeva između akumulatora i punjača.

KORAK 2: DESULFAT : prepoznavanje sulfatne baterije, niskonaponsko, pulsno punjenje visoke struje uklanja sulfat s ploča baterije, vraćajući njezin izvorni kapacitet.

3. FAZA: ANALIZA : provjera nije li baterija oštećena i može li prihvatiti struju punjenja - sprječava se punjenje oštećene baterije.

FAZA 4: MEKI START : ako baterija nije oštećena, počinje se puniti s relativno niskom strujom (oko 15%), postupno povećavajući svoju vrijednost.

5. KORAK: OSNOVNO PUNJENJE : punjenje maksimalnom strujom konstantnog intenziteta s automatskim podešavanjem vrijednosti ovisno o stanju napunjenosti baterije, do postizanja 80% kapaciteta baterije.

KORAK 6: ZAVRŠNO PUNJENJE : punjenje opadajućom strujom i konstantnim naponom do postizanja 100% kapaciteta baterije.

KORAK 7: ANALIZA : Otprilike 2 minute testa napunjenosti baterije - Ako razina baterije ne padne nakon prestanka punjenja, proces punjenja je završen.

KORAK 8: PULSE : nadzirite napon baterije i održavajte optimalnu napunjenost na 95-100% kapaciteta putem impulsa struje punjenja.

MCU (mikroprocesorsko upravljanje)

Sigurnosne funkcije

Zaštita od prenapona - zaštita se aktivira kada se postavi napon punjenja koji nije detektirani parametar.

Dijagnostička značajka baterije - Punjač kontinuirano prati stanje baterije.

Zaštita od pregrijavanja: Kada temperatura punjača prijeđe 150 °C, punjač će prestati s punjenjem. Kada se temperatura smanji na 80 °C ili se punjač isključi na otprilike 10 minuta, baterija se može ponovno puniti nakon tog vremena.

Zaštita od kratkog spoja: Automatski će se zaustaviti kada dođe do kratkog spoja u krugu. To će rezultirati dugim zvučnim signalom. Jednostavno pažljivo uključite punjač i on će se automatski ponovno napuniti.

Zaštita od obrnutog spajanja: Ako su terminali (+/-) greškom spojeni obrnuto, punjač će vas upozoriti isprekidanim dugim zvučnim signalom. Nakon što su terminali pravilno spojeni, izvršit će se ponovno punjenje.

Moderna PWM tehnologija punjenja s MCU

Punjač PM-PM-40B tvrtke Powermat prvi je punjač baterija na tržištu s mikroprocesorskim sustavom upravljanja i upravljanja u PWM tehnologiji s mogućnošću punjenja 6V i 12V baterija, koji će inteligentno i specifično odabrati odgovarajuće parametre, čime će Vaš pražnjenje a zapuštena baterija regenerirana.

Inteligentno obnavljanje baterije postiže se neprekidnim testiranjem sustava i prebacivanjem punjenja u 4 načina ( konstantni napon; konstantna struja; modulacija sporog punjenja; modulacija plutajućeg punjenja ).

Punjenje u inteligentnom (SMART) ili brzom (FAST) načinu rada ne zahtijeva vašu pozornost, jer su svi programi koji kontroliraju proces punjenja pomno dizajnirani za odgovarajuće vrste baterija i njihove nazivne napone kako bi ih što preciznije doveli u savršeno stanje moguće. U modelu PM-PM-40B, sustav autodetekcije 6V / 12V ne zahtijeva od korisnika da postavi odgovarajuću vrijednost na upravljačkoj ploči.

PWM (Pulse-Width Modulation) - je metoda podešavanja struje ili napona signala, s konstantnom amplitudom i frekvencijom, koja se sastoji u promjeni radnog ciklusa signala. PWM sustav napaja uređaj izravno ili kroz niskopropusni filtar koji izglađuje promjene električne struje i napona.

Prikaz postotka napunjenosti omogućuje vam dodatnu provjeru stanja baterije. Veliki zaslon obavještava o trenutnom stanju napunjenosti prikazivanjem informacija u sustavu postotaka.

Vrlo visoka učinkovitost punjenja na pozitivnim temperaturama. Zahvaljujući naprednoj kontroli procesa punjenja, učinkovitost ispravljača je 98%, što ga čini neusporedivim s tradicionalnim tipovima ispravljača bez ove vrste tehnologije.

Šaljemo poštom,račun i garancija