Električni alati

Mašina za šišanje ovaca MAR-POL

  • Robna marka

    EA75

Pošalji upit

95,00 EUR


Polja označena zvjezdicom (*) obavezno je ispuniti.

Električna mašina za šišanje dizajnirana za ovce, konje, goveda i druge životinje s gustom ili gustom dlakom. Uređaj je opremljen izuzetno učinkovitim motorom od 650W . Uređaj ima čvrsto zatvoreno kućište, zaštićeno od ulaska prašine, prljavštine i životinjske dlake. Glava je izrađena od izuzetno lagane i izdržljive legure aluminija.

Posebnu pozornost treba obratiti na činjenicu da se nož u britvi nalazi iznad češlja. Ovo dizajnersko rješenje sprječava slučajne ozljede životinja . Uređaj je opremljen glatkim podešavanjem pritiska noževa na češalj koji se nalazi u njegovom gornjem dijelu, zahvaljujući čemu je podešavanje uvijek pri ruci. Sve se isporučuje s priborom u plastičnom kovčegu s praktičnim organizatorom.

Glava je izrađena od izuzetno lagane i izdržljive legure aluminija. Noževi za rezanje koji se koriste u stroju izrađeni su od visokokvalitetnog nehrđajućeg čelika, koji nije samo otporan na deformacije i oštećenja, već i na vremenske uvjete i vlagu.

Stroj ima motor od 650W , koji u kombinaciji s noževima od kaljenog laserski naoštrenog čelika osigurava učinkovit i udoban rad.

Sustav hlađenja zrakom sprječava pregrijavanje brijača i omogućuje dugotrajan rad.

Prekidač koji se koristi u uređaju zaključava se u uključenom položaju. Brijač je stoga iznimno jednostavan za korištenje , praktičan i osigurava sigurnost životinja tijekom korištenja.

Mašina za šišanje ovaca sa snažnim i pouzdanim motorom. Niska razina buke i vibracija jamče udoban rad bez stresa i za korisnika i za životinju.

Tehnički parametri:

- napon napajanja: 230V / 50Hz

- maksimalna snaga: 650W

- brzina kretanja noža: 2400 / min

- duljina kabela: 5m

Set sadrži:

- mašinica za šišanje

- ulje za podmazivanje oštrica

- rezervne četke - ključ

za odvrtanje oštrice

- četka za čišćenje

- praktična plastična kutija

-uputstvo na hrvatskom o načinu održavanja mašine,pripreme i način na koji se šiša ovca električnom mašinom
(opisano u 9.koraka)

Težina 3,4 kg

Uputstvo za pravilno korištenje mašine za šišanje:

Alat (noževe i češljeve) obavezno podmazujte- po nekoliko kapi ulja u toku svakog šišanja, neževi ne smiju ostati suhi kako nebiste ih okalili i trajno onesposobili. Okaljeni - pregrijani noževi koji nisu podmazani ne vrijede se oštriti jer ne drže žicu jedino je rešenje kupovina novih. Noževi nisu pod garancijom jer je reč o potrošnom materijalu a također i mašinu na kraju dana treba podmazati. Ne treba raditi sa tupim alatom- jedan nož koji nije okaljen može ošišati 5 do 10 ovaca, a češalj 15 do 20, posle čega ih treba naoštriti. Ako se alat istupi, i/ili se ne podmazuje, opterećuje se mašina, noževi i češljevi se griju i otpuštaju, pri čemu materijal gubi strukturu i ne može se nikada više dovesti u potpuno ispravno stanje. U ekstremnim slučajevima, rezultat šišanja nije dobar, ili čak više uopće ne može šišati, a jako ugrijani noževi također mogu i opeći životinju. Mala pažnja prema mašini će osigurati dugogodišnji kvalitetan rada. Ni traktor se ne vozi bez ulja! Prilikom šišanja, radi hlađenja kroz mašinu prolaze velike količine zraka, koji u sebi ima mnogo prašine. Zbog toga postoji filter na ulazu, koji povremeno treba čistiti. Obavezno pročitajte ovo uputstvo prije puštanja mašine u rad!

Važno je znati da za šišanje ovaca važnu ulogu ima dobro naoštreni nož i češalj.
Kod početnika noževi se uz pravilno održavanje moraju brusiti nakon 10 ovaca,kod profesionalca koji šiša ovcu za 3 min noževi mogu izdržati 20 ovaca.
Savjet je da nađete nekoga ko brusi noževe u vašoj okolici ili ovisno o stadu koje imate možete kupiti dodatne noževe.


•Izbegavajte dirati mašinu koja je u kontaktu sa nekom tekućinom. Nikada nemojte šišati mokre životinje. Tekućina koja uđe u mašinu utječe na elektro instalaciju. Tada dolazi do opasnosti od elektrošoka ili kratkog spoja. Mašinu čistite samo kada je suha korištenjem četkice ili četkice za čišenje koja se dobija uz nju.


•Provjerite da li u runu ima stranih tjela ( žica, drvo i sl.) i uklonite ih prije početka šišanja

MEHANIČKA OŠTEĆENJA I PUKNUĆE VITALNIH DIJELOVA MAŠINE UKLJUČUJUĆI I NOŽEVA, USLJED NEPRAVILNOG KORIŠTENJA I NEODRŽAVANJA MAŠINE,NISU POKRIVENA GARANCIJOM.

NAPOMENA:
ZA NAŠE MAŠINE U PONUDI IMAMO REZERVNE NOŽEVE
CIJENA NOŽEVA 25€

Šaljemo poštom,račun,garancija 1 g.
Za narudžbu potrebno ime,prezime,adresa,telefon i šifra oglasa koji naručujete.Za potvrdu narudžbe mi ćemo vas kontaktirati.
PDV URAČUNAT u cijeni.