Električni alati

Co2 Aparat za zavarivanje sinergijski IGBT 400 MIG/MAG/FCWA/MMA-400A

Akcija

  • Robna marka

    BOXER

  • Jamstvo

    1

Pošalji upit

2.200,00 HRK


Polja označena zvjezdicom (*) obavezno je ispuniti.

Opis oglasa

Napominjemo da ovaj uređaj koristi 4 različite metode zavarivanja. U nastavku pročitajte kako djeluju i koje su prednosti.

1 i 2. MIG i MAG zavarivanje

Razlika između MIG i MAG zavarivanja
Razlika između MIG i MAG zavarivanja već se može utvrditi iz punih naziva. MIG označava Metal Inert Gas, a MAG označava Metal Active Gas. Jedina razlika između ovih tehnika zavarivanja je vrsta upotrijebljenog zaštitnog plina.

U MIG zavarivanju, na primjer, argon ili smjese argona s plinovitim vodikom i helijem koriste se kao inertni plin. MAG zavarivanje koristi aktivni plin kao što je ugljični dioksid (CO₂). Na primjer, inertni plin ne reagira s varom, a aktivni plin. Stoga se MIG tehnika zavarivanja koristi kada nije željena kemijska reakcija.

MIG / MAG zavarivanje
Jedina razlika između MIG i MAG zavarivanja je zaštitni plin. Postupak zavarivanja inače je potpuno isti. Zbog toga se MIG / MAG zavarivanje spominje kao 1 tehnika. U MIG / MAG tehnologiji zavarivanja koristimo elektrodu koja se polako topi. Dakle, postoji stalni napon, za razliku od, primjerice, TIG zavarivanja gdje se koristi konstantna struja.

Kod MIG / MAG zavarivanja žica se kontinuirano mehanički dovodi tijekom postupka zavarivanja. Ovu žicu za zavarivanje napaja gorionik za zavarivanje, a zavarivač koristi za polaganje zavara. Tijekom zavarivanja stvara se plazmeni luk. Žica u ovom luku plazme služi kao elektroda i topi se, tako da služi i kao materijal za punjenje.

3. MMA zavarivanje

MMA zavarivanje je metoda zavarivanja kod koje punila u držaču elektrode služe kao elektroda za zavarivanje. Luk izgara između šipke i obratka.

Razlika je kod ostalih metoda zavarivanja u tome što šipka materijala za punjenje koja služi kao elektroda za zavarivanje u MMA zavarivanju postaje sve kraća i kraća tijekom postupka zavarivanja. Kod TIG i MIG / MAG zavarivanja duljina elektrode ostaje konstantna. Stoga udaljenost od gorionika za zavarivanje do obratka mora uvijek ostati konstantna. Međutim, kod MMA zavarivanja držač elektrode uvijek mora biti pomaknut prema izratku kako bi razmak između elektrode i zavarenog sloja bio konstantan. Ovo je poseban izazov u MMA zavarivanju.

4. FCAW zavarivanje

U ovom postupku zavarivanja elektroda za zavarivanje je šuplja žica koja je ispunjena finim prahom za zavarivanje, koji se sastoji od tvari koje stvaraju zaštitne plinove tijekom zagrijavanja / topljenja u zavarenom bazenu, koji štite tekući metal od prodora kisika. Punjenje žice također stvara brzovezujuću trosku koja podupire zavareni sloj u vertikalnim i nadzemnim položajima zavarivanja i smanjuje prskanje i mlaznice, tako da se mogu koristiti relativno velike struje. Sloj troske obično se lako zavari mehanički nakon zavarivanja.

Za ovaj postupak zavarivanja dostupno je mnogo različitih vrsta žica za zavarivanje, s razlikama između korištenih punila, ali i u pogledu proizvodnje žice (zavarene ili presavijene).

Neki aparati za zavarivanje nude i mogućnost spajanja alata za zavarivanje pomoću zavarivača kako bi se zavarivaču omogućilo lako prebacivanje između procesa zavarivanja.

Tehnički podaci

Model: PM-IMG-220T

Napon: 230 V / 50 Hz

Potrošnja energije: MIG / MAG: 11,5 kVA

Mogućnosti zavarivanja: MIG / MAG / FCAW / MMA

Raspon struje zavarivanja MIG / MAG: 40-400 A.

Ciklus zavarivanja strujom zavarivanja 100%: (MIG / MAG - 309 A)

Radni ciklus zavarivanja 60%: (MIG / MAG - 400 A)

Podržani promjer žice: 0,8 / 1,0 mm

Podržani promjer elektrode: 1,6 mm - 4 mm

Podržani kalemi od žice: najviše 5 kg

Vanjski promjer dovodnog valjka: 30 mm

Unutarnji promjer dovodnog valjka: 10 mm

Debljina dovodnog valjka: 10 mm

Klasa izolacije: F.

Klasa zaštite: IP21S

Dimenzije: 56 x 27 x 41 cm (D x Š x V)

Težina: 12 KG

POSTUPCI ZAVARIVANJA:
-MIG
-MAG
-MMA
-FCAW
- MIG BRAZING (MIG LEMLJENJE)

MOGUĆNOSTI I POSTAVKE KOD ZAVARIVANJA:
SYNERGIA - odabirom parametara na kontrolnoj ploči aparata kao što su postupak zavarivanja, debljina žice, debljina materijala korisnik odabire idealan program.

REGULACIJA INDUKCIJE - Promjena dinamike luka (induktivnost) omogućuje vam da regulirate induktivnost što smanjuje količinu prskanja i regulira snagu penetracije. Na taj način možete postići veću dubinu prodiranja, a manju širinu razlijevanja vara. Funkcija regulacije induktivnosti idealna je za zavarivanje aluminija i tankih limova.

MIG- za zavarivanje aluminija ili nehrđajućeg čelika pod zaštitom argon plina

MAG - za zavarivanje metala CO2 plinom ili mješanim plinom CO2+AR

MMA - za zavarivanje metala korištenjem obloženim elektodama, moguće koristiti i bazične.

DC TIG LIFT- za zavarivanje wolfram elektrodom , koristi se kada je potreban tanak varstroj ili kada var ne smije biti vidljiv kao npr. u radovima gdje nije poželjan vidljiv var. LIFT paljenje luka, znači da aparat pušta podešenu struju tek nakon dodira elektrode i materijala, startna struja vrlo niska kako bi se izbjeglo lijepljenje igle. Nije slučaj kao kod TIG "kresača" gdje je startna struja velika pa je problem uspostaviti luk radi lijepljenja i lakog oštećenja igle. Oznaka DC označava struju zavarivanja, u postupku dc strujom tigom se ne može variti aluminij.

FCAW- za zavarivanje punjenom žicom koja u svojem sastavu sadrži elemente radi kojih nije potrebno koristiti bocu sa plinom, idealno za rad na otvorenom ili na visini.

MIG BRAZING- za lemljenje galvaniziranih i pocinčanih limova. Moguće je i MIG lemljenje (MIG BRAZING) CuSi3 žicom koja se koristi za spajanje galvaniziranih i pocinčanih metala.

FUNKCIJA 2T,4T - 2T za punktiranja, 4T mogućnost kontinuiranog održavanja luka , bez potrebe držanja prekidača


FUNKCIJA HOT START I ARC FORCE - za laganu uspostavu luka kod početnog varenja.

VRD funkcija - funkcija koja isključuje napajanje za nekoliko milisekundi nakon zavarivanja i smanjuje napon na MMA . To je dodatna sigurnosna mjera za zavarivača, osobito u okruženju koje ugrožava strujni udar


Sadržaj:

Stroj za zavarivanje

Napa za zavarivanje

Klešta za elektrode

Stezaljka za zemlju

Kabel za zavarivanje CO2

Kist i skaler

Šaljemo poštom,račun,garancija.

Za narudžbu potrebno ime,prezime,adresa,telefon.Za potvrdu narudžbe mi ćemo vas kontaktirati.
UKLUČEN PDV